Nostalgi


DLK - HohohohoHockeyfrilla                                                  Thahaha!! Vem kan ha missat den? Älskade punk.

Joakim Hillson - Vacker utan spackel                                   Och alla hatade smink. I en si så där två dar..

Drömhus - Vill ha dig                                                                 ..ja går i första ring o ja fattar ingeting..

Fool+Rosetta - Romeo+Juliette                                            ------------------------------------------------------        

Martin - Du är så (yea yea wow wow)                    sämsta texen nånsin, ändå fick den hela Sveriges uppmärksamhet

Ja, listan är lång, men alla födda sent 80-tal och tidigt 90-tal tänker barndomsminnen.

Pussokram.






Bye bye.

Så grusades ens förhoppningar om MVG i sh A. Skit.

DK

En morron med två NT-prov och nu datakunskap, och de e ju så SJUKT TRÅKIT. Varför har man ens ett så puckat ämne för?? Döööö.

Tristan & Isolde

Har ni sett Tristan & Isolde? England, 1100-talet, riddare, förbjuden kärlek. Men James Franco och Sophia Myles. Lite Romeo & Julia över det hela, men den är fin. Riktigt romantisk och tragisk. Men fin.

Håkan


"Sluta dröm om det ljuva livet
vi kommer aldrig va med om det
Och be aldrig mer om ursäkt
för sakerna du aldrig gjorde"


Music

Äej, jag sprider ordet. Loke Nyberg, det e grejer. Kolla upp Inte rädd och Eldsjäl.  Fick en massa låtar av Bea igår;

Miss Li - All I need is you

The Strokes - What ever happend?

Those dancing days - Hitten

Ha det såå Bra!! :)

´´



What doesn't kill you makes you stronger.

Tss

Just for tonight - One night only

Åh. Ett av de absolut finaste banden  <3

Ben&Jerrys

Queen - Another one bites the dust

Jepp, så var det lördag. Runt sextiden kommer Annica, Mathilda, Bea och M. Vi ska laga middag, sitta och mysa och frossa i Ben&Jerrys mot slutet. Mys! Eftersom det är hos mig blev det min uppgift att hitta recept och så, något jag inte gjort än (thank god for internet!) och handla råvaror.
Och för en gångs skull ska pappa ut nånstans, så slipper jag oroa mig för att han pajar allt.

Sen måste jag bara få skryta med att jag har löst Afghanistankonflikten. Typ. I skolan, jag hade ju temavecka konflikter och så hamna jag i FN-gruppen i Afghanistankonflikten. Exeminationen var debatt. Och jävlar va grymma vi var!! Jag menar, vi löste ju en konflikt som idioterna i verkliga världen inte kan finna en lösning på. Och jag hade bäst argument :D

Kram.

ReSpekt

Fidelity - Regina Spektor 

Åh, gör er själva en tjänst och lyssna på denna underbara låt. Eller hela hennes skiva, om ni kan.

x

Asså inte för att klaga på det gudomliga vädret eller så, men det är ju sjukt varmt! Jag har haft fönstret i mitt rum öppet nästan hela dan för att vädra o svalka men det är nästan tjufem olidliga grader därinne. Hur i helvete ska jag kunna somna? Det kommer sluta med att jag sitter uppe till två och kollar på tv för att trötta ut mig själv tillräckligt mycket så att tempraturen inte kommer störa. C'est tres chaud.

Nattinatti :D

The Foals <3

The Foals - Cassius

Sitter i skolan och ska egentligen plugga... Jag vill inte!! Vi har temavecka i sh, konflikter, jag har afghanistan. Problemet är då att jag o min grupp ska agera FN, och det enda de kan göra e o skicka arga brev, det suger. Lyllos de som blev talibaner, de har i alla fall ett mål att sträva efter medan vi ska få alla idioter att kompromissa. Så jäkla svårt, o dessutom e alla i min grupp så jäkla inkompetenta, de skulle bli bättre om jag fick jobba själv.

Fjärde dan i rad med strålande sol, jag älskar detta väder, fast det motiverar ju en inget vidare till plugg.
Festkomittén i min underbara skola har ordnat ett black n' white party, den 22, 21-02. Det konstiga är att min fader låter mig gå :D Me so happy!! Ska bara hitta nåt att ha på mig.. :D

Kram.

Under ytan.

Tänk er att all elektricitet försvann. Hela vår värld skulle gå under. Eller om vi så bara blev av med internet, vi skulle aldrig klara oss. Vi är fullkomligt beroende av det. Det hemska är att hela den mänskliga civilisationen är baserad på något så skört, bräckligt och opålitligt som el. Tar vi bort den skulle vi vara tillbaka på stenåldern, eller värre. Hur skulle människor egentligen bete sig i en värld där lagar inte fanns?

En del tror att vi människor ändå har en god, omtänksam kärna inom oss, det skulle upprätthålla världen. Inte, säger jag. Vem fan skulle bry sig om andra när man själv mådde dåligt? Egoismen är starkare än vi tror, det där omtänksamma är bara ett tunt lager av färg som lätt kan skrapas bort. Och under ytan...

Maslows behovstrappa, har ni hört talas om den? Maslow var tydligen en psykolog eller så och han listade människans fem grundläggande behov:

Näring
Trygghet
Gemenskap & kärlek
Uppskattning
Självförverkligande

Tror ni verkligen folk skulle bry sig om sina medmänniskor när de inte ens nådde upp till det andra grundläggande steget, trygghet? Det är den bittra sanningen.


Fool me

Love me, love me
Say that you love me
fool me, fool me
go on and fool me!

The Cardigans

ono

What do they know, about you and me?

~ ~

Det är en låt jag inte kan få ur tankarna, jag kan bara en bit av texten; kärlek, kärlek, så som det borde vara!
Melodin bara går runt, runt, och jag har förgäves letat på både google och youtube. Jag vill ha hela låten...

Tisdag den 22 april 2008


"Slow down, you move to fast
You got to make the morning last."

Älska mer!

Nej, asså, jag tänkte på saftreklamen. Den med det där paret på stranden, jag älskar den! Fast älska mer, i ordens sanna innebörd är ju inte heller så dumt.

Jag var i Fryshuset idag, på barnvaktsgrejen, och fick reda på att barnet jag ska ha heter Lovisa och är två och ett halft år gammal. Kan knappt vänta tills jag får träffa henne!

Och som svar på Hannes fina Shakespeare citat så kommer jag med en favorit
 
"O! I am fortune's fool!"

A message.

Hello my loyal readers!

Äej, fan vad underbart livet kan vara! Jag älskar den här dagen, synd att den är förbi. Men, nejnejnej, nu ska jag inte vara deppig, tvärtom! Denna underbara dag bestod av:

-Tretimmars promenad, tjejsnack och solsken med M.

-Årets första grillmiddag, så sjukt gott! Jag är så mätt.

Filmtipset: Amelie från Montmartre. Kärlek för det udda är ett måste. Helt underbar! <3 Audrey Tautou. SE DEN!

Kissesandhugs.



Capulet & Montague

Jag satt uppe igår och kollade Baz Luhrmans (Moulin Rouge) skildring av den klassiska tragedin Romeo & Julia. Med Leonardo DiCaprio som Romeo och en modern miljö fast med Shakespeares gamla repliker. Helt underbar!! Och jag kunde som vanligt inte hålla tårarna tillbaka utan tjöt för högan sky.

Men hörni, det är en strålande dag. Bilarna glimmar i solens sken, de blir allt varmare. Knopparna på träd och buskar skvallrar om att det om mindre än två veckor kommer att vara grönt i Stockholm. Det får mig att tänka på en dikt jag läste för att tag sen,

"Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka..."

Nån svensk, jag minns inte vem.

Har ni en stund över så tycker jag att ni ska ta er tid att läsa novellen Att döda ett barn av Stig Dagerman. Tror det är den bästa jag läst. (Inte för att det är så jättemånga då)

Kram.

Det är i mörker som ljus föds.

Du går in badrummet, det är ganska litet men ändå rätt så stort. Det har inga fönster. Du tänder inte lyset utan låser först omsorgsfullt dörren efter dig, ingen ska få komma in. För att vara helt säker på att den är låst rycker du i handtaget, inte en, inte två, utan tre gånger för att vara på den säkra sidan.

Du sätter dig ner på det kalla kakelgolvet, kurar ihop dig till en boll med ryggen pressad mot den låsta dörren. Du lutar huvudet mot knäna, andas djupt och stilla.

Du tittar upp, väntar dig att få se duschen precis framför, handfatet till höger om dig och toaletten på vänster sida. Istället möts du av ett kompakt mörker. Du sluter ögonen hårt, öppnar dem igen och möts fortfarande av tomma intet.

Men vänta, snett bakom dig på båda sidorna och cirka två meter upp finns det tunna ljusslingor. Springan mellan den låsta dörren och karmen släpper in en gnutta ljus. Men det räcker inte, det är fortfarande så svart att du inte ens ser dina egna händer.

Du blinkar några gånger till, spärrar upp ögonen stort och undrar vart du är. Du börjar undra om du verkligen sitter i ditt badrum. Men ja, så måste det ju vara. Du känner kylan från golvet mot baksidan av benen som du sträckt ut. Du känner värmen från dig egen kropp och trädörrens stöd i ryggen.

Du kurar ihop dig på nytt och sänker modfällt huvudet mot knäna. Vad lönar det sig att blinka och stirra ut när du ändå inte kan se nåt?

Efter en stund tittar du upp igen. Se, något är annorlunda. Du tycker dig se porslinet glimma i mörkret, ser nästan konturerna av dina händer. Förundrad ser du dig omkring. Du kan ju faktist se! Inte mycket, men det räcker för att övetyga dig om att du sitter kvar på samma ställe och inte har flutit bort någonstans.

Vari består skillnaden? Springorna mellan dörr och karm släpper inte in mer ljus är tidigare, hur kommer det sig att du då ser mer?

Det ljus du inbillar dig kommer från dig själv. Du har, efter att ha suttit i mörkret en tid, lärt dig att hantera det. Utan att ha öppnat dörr eller tänt lyse.

ONO

You and me med One Night Only, åh!! Världens underbaraste låt!

You and me, equality, that's how it should be
 you and me!

Sweet.

Green Street Hooligans - Riktigt bra film, skön stämning.

The Mamas and the Papas - California Dreamin. Grym hippiekänsla.

The Beach Boys - Wouldn't it be nice                                                    Yes it would.

Sweet Sunshine.

Ha det så bra som ni bara kan!! Jag kan i förväg varna att det antagligen antigen blir usel uppdatering eller så blire fem inlägg om dan. Så besviken. Kan nån säga mig vad det är för fel på killar?

KRAMARIMASSOR.

Do you want to go to the seaside?

Seaside - The Kooks

Jag är så trött på att vara ensam.

Jag ser inte stjärnorna.

Vad gör man när det man värdesätter glider ifrån en? När ens hopp tycks sippra iväg, ut i tomma intet? När det tysta, dunkla infiltrerar ens tankar och allt bara känns meningslöst. När väntan blir olidlig? När det som fyller ens vardag bara känns som tidsfördriv och de en gång så klara stjärnorna döljs av tunga moln i en värld utan vind.

Ibland känns det som om att jag är född i fel tid. Jag hör inte hemma här, det blev fel. Ett misstag.

I don't think we should wait.

"I know we could live tomorrow
But I know I live today
I know we could live tomorrow
But don't think we should wait."


-Laleh, Live tomorrow


Just nu.

Just nu sitter jag på min vanliga plats i mitt klassrum jag har V6 nya tuggumi i munnen och försöker i sista stund lära mig de olika etiska teorierna. Jag ska göra provet muntligt klockan 14, och jag behöver verkligen få MVG på det här. 
Efteråt ska jag nog gå promenad med M. Solen skiner och det känns som att våren äntligen är här. Killarna i klassen är hesa efter gårdagens derby mellan ? ch ? (jag är verkligen inte insatt) och kollar klipp om och om igen samtidigt som de lyssnar på musik.
Malin bredvid mig kollar läpplanstest på nätet (hon är ovanligt ytlig, men det sköna med henne är att hon inte skäms för det) och Alice springer runt och fotar allt (vi har fotouppgift i bilden till imorron).


Kram.


Dömda till frihet.

Jean-Paul Sartre (1905 - 1980) Existentialist

Livet är en teaterscen. Fast utan manus, regissör och sånt. Du har friheten att själv välja repliker, du formar handlingen. Det värsta du kan göra är att gå av scenen, att låta bli att välja.

Dömda till frihet. Frihet skapar ångest, det är enklare att flyta med. Det är enklare att skylla på omständigheterna, föräldrarna, Gud, "jag hade inget val".

Det finns ingen mening med livet utom vad vi gör med det. Människan är inget annat än vad hon själv gör sig till.


Äh, det är ju så svårt att förklara. Jag pluggar etik och moral. Och det är ju så sjukt kul.


One night only

Dessa låtar slår alla andra!! (med några få undantag)


You and me - One night only          Åh, så fin röst, så underbar låt!

These boots are made for walking - Nancy Sinatra

If you got the money - Jamie T.

Cassius - Foals

The Dance - Elias & the Wizzkids  <3

Another one bites the dust - Queens

Anastasia

Åh, vad jag älskar den filmen!! Jag vet, det är tecknat och så vidare, men den är ju så fin! Och så är det något med rysk historia som jag älskar. Och once upon a december ger mig rysningar.

Mitt bästa duger.

Han ser mig som om jag vore dum, som om jag är tre och inte förstår någonting. "Gör någon nytta av ditt liv", "du förstår ju inte ett ord av vad jag säger" är kommentarer som får tårarna att bränna bakom ögonlocken.

Men jag vägrar att gråta över något som vet inte är sant.
Jag är inte dum, fastän han får mig att framstå som det, fastän han tror det.

Min bror å andra sidan, han är smart, han kommer att bli nåt, han kommer att välja ett bättre gymnasium, en bättre linje.
Samhälle, vad är det för skit? Han tror att jag valde det för att få slappa, att jag inte strävar efter nåt, har inga mål , ingen framtid. jag vet att han tycker att jag är lat, inte har några ambitioner.

Så därför är jag tvungen att bevisa att han har fel. Jag tänker bevisa att jag kommer att bli nåt. Så fort jag fyller 18 vill jag flytta hemifrån, visa att jag kan klara det på egen hand, jag behöver inte hans hjälp.

Jag är ingen idiot, jag är inte dum. Jag inte smartast i klassen, men det enda någon någonsin kan kräva av mig är att jag gör mitt bästa, inte ett dugg mer.

Vad skönt det var att få skriva av sig!

Född 1933.

Min mormors syster, Maria, är född 1933. Hon föddes i en fattig bondgård i södra Polen året då Hitler kom till makten. Trots att hon var väldigt liten när kriget bröt ut, så minns hon saker som jag läser om i historieboken.

Nu tänker jag inte dra hela hennes livs historia, men min poäng är att vi ofta viftar undan mor/farföräldrars berättelser om förr i tiden. De vet ju så mycket, de har upplevt så mycket mer än vad vi har, så varför sveper vi nonchalant undan deras ord?
Eller så är det bara jag som blivit gaggig och sentimental.


Ha det bra! Kram.


Krigsfilmer.

Har ni hört den här? Björn Gustavsson - Lyssna till ditt hjärta (Vi ska ligga..) Sök den på Youtube!

Kollade Three Kings med bl.a. George Clooney på femman igår. Året är 1991, Gulfkrigets slutskede, tre soldater hittar en karta och går på skattjakt. Helt okej, men inte så att jag skulle se den igen.

Efterår bytte jag till fyran och hann se sista timmen av Enemy at the gates. Stalingrad, 1942, krigets vändpunkt. Sovjets prickskytt Vasilij har som mål att skjuta ner en tysk general, kampen är svår men han lyckas i slutet (såklart). Naturligtvis så blandade man in lite kärlek och svartsjuka för att få det till mer än en faktafilm, Vasilji och hans vän, vadhannuhette, är båda kära i söta Tanja. Hon gillar Vasilij, den andre snubben dlir så desperat att han ser till att dö, Vasilij + Tanja = lyckligt slut.
Och där kunde jag andas ut!! Jag misstänkte nämligen att antingen Vasilij eller Tanja skulle dö, det hade vart mer effektfullt.  Så jag satt hela tiden och trodde att kvällen skulle sluta i tårar över att det snygga paret (Jude Law, mmm, & Rachel Weisz) skulle splittras.
Jag tål inte sånt! Titanic, Dr. Zhivago (den nya), Moulin Rouge, det slutar alltid med att jag storgråter. Jag lever mig in i deras situation för mycket, och det slutar alltid på samma sätt.

Kram.

Vois sur ton chemin

En underbar sång, finns med i den franska filmen Les Choristes. Ja, det är körsång, kalla mig tönt om ni vill det, men åh vad jag önskar att jag kunde sjunga!

I bet you look good on the dancefloor

Älskar dessa låtar!!

I bet you look good on the dancefloor - Arctic Monkeys

Feel Good Inc. - Gorillaz

When did your heart go missing? - Rooney

Lovefool - The Cardigans

She - Sugarplum Fairy

Team America

Så, matteprovet i geometri gick åt helvete, fastän det kändes som att jag hade koll på allt efter gårdagens resurstimma.

Kollade Team America på samhällskunskapen, hann ej med hela dock. Verkar bra så länge. Väldigt amerikanskt perspektiv. Jag måste bara dra ett citat ur filmen som är värt att fundera över.


"Pussies don't like dicks because pussies get fucked by dicks. But dicks also fuck assholes, assholes that just want to shit on everything. Pussies may think they can deal with assholes their way. But the only thing that can fuck an asshole is a dick, with some balls. The problem with dicks is they fuck too much or fuck when it isn't appropriate. And it takes a pussy to show them that. But sometimes pussies can be so full of shit that they become assholes themselves, because pussies are an inch and half away from assholes. I don't know much about this crazy, crazy world, but I do know this: If you don't let us fuck this asshole, we're going to have our dicks and pussies all covered in shit."


Ordlista:
Pussies = FN, Europa
Dicks = USA
Assholes = terrorister

Kram.


Nu orkar jag inte hitta på rubrik.

Nu är jag tillbaks. :) Mitt lilla uppehåll berodde på att jag hade problem med inloggningen, det är inte så att jag tröttnat på att skriva. Inte alls.

Idag var jag i Kulturhuset och såg två fotoutställningar. Det ger en lite distans.

Den ena, "White sea black sea" av Jens Olof Lasthein, handlade om hur östeuropa såg ut efter murens fall. Hur västs idéer och teknik blandades (blandas) med det fattiga, slitna, östeuropeiska. Jag älskar den!! Fotona var så levande, fulla av kontraster. Jag gillade det råa och oslipade, hur människors gester och uttryck var fångade, färgerna, allt!

Nummer två var "Boys are us" av Maria Friberg. Riktigt bra den med, fastän denna utställning bestod av bilder och filmer som just var gjorda på ett visst sett, det fanns liksom en plan, tanke bakom om hur det skulle se ut. Det blev inte lika fängslande då.


Hmm. I onsdags hade jag aerobics på idrotten. Det måste vara den tråkigaste sporten någonsin. Jag tränar inte, jag har fått ett gymkort av min generösa skola, men vill ändå inte. Det är inte det att jag är lat, jag skulle kunna. Ta i, kämpa, svettas. Men allas tjat om att
"Å, man blir så mycket piggare! det är bra för hälsan!! Å hopp!! Ta i nu!! Nu ska vi äta nyttigt och bli träningsfreaks!!! Bli snygga och leva hälsosamt!! Det minskar risken att få cancer, det där kan du ju inte äta, jogging sliter på lederna, blablablablablablabla.......!!!!"

ÅÅÅÅHHHH!!!! Gå och ta er nånstans!!! Låt mig vara i fred! Sluta vara så äckligt, krystat hälsosamma!

Egentiligen så har jag inget emot träning, tvärtom så gillar jag känslan av utmattning, svetten som pärlar, den härliga känslan när man sen står i duschen, och, bäst av allt, träningsvärken. Och jag är medveten om att man bör tänka på vad man äter, men.
Men, folk har levt långa, goda, lyckliga liv utan att de har tränat fyra gånger i veckan. Fattar ni?

Så, bara för att, så håller jag mig till mina antigym-promenader.

Kram.

RSS 2.0