Hejdå!!

Om några timmar åker jag iväg och, som sagt, vet jag inte hur det blir med uppdateringarna. Jag har lite problem med att få ihop resväskan och jag kan verkligen inte undvara något. Jaja. Minijulen som jag hade igår blev lyckad, det var kul att få träffa alla vänner innan man åker iväg.

Jag önskar alla en god jul och ett gott nytt år!

Minijul

Måste nog börja packa snart, imorron åker jag nämligen till Polen för att hälsa på släkten över lovet. Jag vet inte riktigt hur det blir med internet där, det kan hända att jag blir tyst en bra bit in i januari. Vet inte ens var jag ska börja.
Som strössel på glassen så ska jag ha minijul med mina vänner hemma hos mig. Klockan två kommer de och jag vill gärna ha städat mitt rum tills dess och åtminstone hunnit börja packa. Helst vill jag bara krypa tillbaks till min sköna säng och snusa i en timme eller två.

Vill tipsa om Snook:s låt hip hop. Riktigt bra.

Teodicéproblemet

Teodicéproblemet = problemet med den gudomliga rättvisan. Enligt kristendomen är gud evigt god och käleksfull, allvetande och allsmäktig. Om gud nu har dessa egenskaper hur/varför kan då ondska existera?

Ge mig ett svar!


Förtrollad

Nu har det gått en termin på gymnasiet, tänk att jag bara för ett halvår sen undrade om jag valt rätt, oroade mig och samtidigt inte kunde bärga mig tills jag skulle börja. Men det är fint, jag trivs.
Efter avslutningen gav jag mig ut för att handla julklappar när; de flesta fått sin lön, det är dan före dan, före dan, före dopparedan, fredag eftermiddag. Lycka till. Men turligt nog fixade jag det hela på bara några timmar.

Såg nyss Förtrollad, den där disneyfilmen de hela tiden gör reklam för på Mtv. Den var riktigt patetisk, rolig och meningslös. Det var kul att se att allt som är "normalt" i disneyfilmer i verkligheten bara är udda, det tar verkligen död på den romantiska stämning som är så självklar i tecknat. :D
Som barn satt jag och beundrade huvudkaraktärerna i alla sagor, ville vara som Törnrosa & Co. Idag satt jag och asgarvade åt de klassiska klichéerna i filmen.
Konstigt egentligen hur mycket man förändras på bara tio år. 

Säg mig varför.

Jag kom att tänka på en dag för några månader sen, jag var inne i stan med min kompis M. När vi hade tröttnat på att gå i butiker ställde vi oss vid Sergels, lutade oss mot räcket som går runt om och tittade ner mot plattan.
Vid plattan kan man se alla möjliga sorters personer, punkare, fjortisar, stureplanare och såna som jag och min vän, som inte utmärker sig på nåt speciellt sätt. En som drog till sig allas blickar denna dag var en tjej på en sisådär 16-17 bast. Hennes tuppkam var, och jag lovar och svär på att jag inte överdriver, MINST en halvmeter hög! Hon stod med tre vänner i ungefär i mitten och pratade.
Nårga meter bort stod det en grupp med tjejer i samma ålder fast de var av en helt annan sort. Dessa hade långt, platinablont hår och feta dunjackor. De stod och pekade, fnissade och glodde på dem andra. Hånade dem.
En av dessa smög sig fram mot tjejen med tuppkammen, petade på den och rusade snabbt tillbaka till sina vänner. Tjejen med tuppkammen hade känt av att någon rörde hennes hår, hon vände sig om och hennes blick föll på blondinerna som stod och skrattade högt.

Varför?
Varför sätter sig så många emot det som skiljer sig? Varför kan vi inte acceptera att det alltid kommer att finnas människor som är annorlunda, som tänker annorlunda, som klär sig annorlunda. För det går inte att ändra på, däremot kan vi ändra på hur vi ser på dem som skiljer sig.

Varför lägga ner dyrbar tid och energi på att hata och förakta?





Have you seen the Muffinman?

Har köp in några klappar men fortfarande är det många kvar! Men det fixar sig.
Fikade på Muffinfabriken i Skanstull efteråt och det var första gången jag orkade en hel muffin där! Tro inte att det är såna mesiga som de som finns på Donken! De på Muffinfabriken är feta 250-grammare! Rekommenderas om du inte ätit på en hel dag och är sugen på sött!

Jag hade dans på idrotten idag och jag måste säga att salsa är extremsvårt! I stället för "en två tre fyr" som de allra flesta danser går i går det "en två tre paus"! Eller så har jag bara en usel taktkänsla.


Have you seen the Muffinman? the Muffinman, the Muffinman!


Var är solen?

Klockan är 15.31 och solen går ner. Den enda ljuspunkt man fick se var det orangegulrosa som i en alltför snabb takt sänkte sig allt närmare horisonten. Jag vill ha sol och ljusa midsommardagar!

Klappar

Jävlar! Det är julafton om EN VECKA och jag har inte ens börjat med att handla klappar! Ska nog fixa det på onsdag, då slutar jag ändå tidigt och kan undvika folkmassorna på eftermiddan.

Jag är nästan klar med min religionsuppgift, den som jag hade så stora problem att börja med i lördags! Ska snart börja med sam. uppgiften, lockar mig själv med att jag ska få shoppa loss om den blir bra. Morot-piska metoden! Funkar bra.

Ha´t bra!

Självdisciplin

Åh, jag får så dåligt samvete! I stället för att göra klart inlämningsuppgifterna jag har i sh. och re. sitter jag framför datan! Jag har ingen som helst självdisciplin! Kan nån skälla ut mig? Jag vet att det bara kommer bli skit sen om jag inte gör det nu, men jag vill ju inte! Jag är så dålig på att organisera och planera. Måste plugga nu.

-Suck!

Nån som tröstar.

Jag kunde inte somna igår natt. Jag grät, i nästan en hel timme. Varför? Jag tyckte synd om mig själv som har en pappa som inte bryr sig. Jag har en pappa som säger att jag bara är till besvär, att jag är värdelös. Han har till och med kallat mig horunge. Om han säger mig ett ord på en dag så kan jag skatta mig lycklig. Så jag grät som en patetisk liten idiot så att kudden blev fuktig. Jag försökte intala mig själv att jag har det bra, det finns många som har det mycket sämre än mig. 
                     
Men varför fortsatte jag gråta?



Lusse lelle...

...lusse lelle elva nääätter kvar till jul! Tjo hej allihopa! Nu sitter jag och fikar efter att ha sett historiens sämsta Lucia. Halleluja! Snart är det jul!! Så, sjung me mej nu: Lusse lelle, lusse lelle, elva nääätter före jul!!!

Bara 11 dagar kvar...

...till jullovet! Nu borde man väl kunna få slappna av, men icke! Lärarna envisas med att ha alla inlämningar och prov två veckor innan jul, vilket resulterar i att man måste gå på högvarv innan man får krypa in under sitt täcke och sova i hundra år.  Lycka till alla där ute, som liksom jag knappt har tid över till attt andas!


                                                         

Mikamani!

För er stackare som älskar Mika:s musik men inte hade möjlighten att se honom när han var på Annexet den 9 november tänkte jag berätta lite om den storartade föreställning han bjöd på.
Det var helt jävla fucking underbart!!! Han sjöng alla låtar från sin skiva Life in cartoon motion plus fem nya som inte är ute än, försökte prata svenska (det gick ganska bra), hade lite skuggteater etcetetra. Kort sagt så var det helt underbart!!!

P.S. Kolla Live in cartoon motion!


image1




I'm dreaming of a white christmas...

Varför är det plusgrader i mitten av DECEMBER? Problemet är ju att det vägrar att bli kallt, annars skulle vi ha massor med snö så mycket som det regnar!  J---a pissvinter! Kom små söta snöflingor som på ett så underbart, magiskt sätt täcker allt det grå likt en megabra concealer!


                                                                                      Snow-power!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0