100331

Allt kostar. Om så bara tak över huvet, mat. "It's only after we've lost everything that we're free to do anything."
.
.
.
Jag ska fly i sommar. Försvinna... Tappa bort mig i Polen. Vill du följa med?
.
.
.
Vill du följa med och bara leva. I ett hus utan toa, sova på madrasser på golvet. Bevaka blixtarna och åskan. När det stormar in efter en kvav och varm sommardag. Vill du följa med?
.
.
.

100330

Come
As you are
As you were
As I want you to be
.
.
.

100329

Ensemble C'est Tout på ettan nu kl.22 :)
.
.
.

100328

Det känns riktigt bra nu, jag är väldigt säker på vad jag ska plugga och var jag ska göra det nu i höst. Lämna Stockholm var det ja. Jag har skickat min ansökan, så det är bara att vänta (fast jag är ganska så väldigt säker på att jag kommer in). Och se till att mjölka CSN. Och fixa boende. :)
.
.
.

100327

Imogen Heap - Hide and Seek
.
.
.
Bland det bästa jag vet är Stockholm om våren. Alla människor, solen över staden...
.
.
.

100325

Jag tog en sväng till min gamla, gamla skola idag. Strödde aska och spottade på nio år av mitt liv. Vad länge sen det känns som att det var. Var är jag om ett år? Om så bara om sex månader?
.
.
.

100324 #3

Vad ÄR kärlek?
.
.
.

100324 #2

hahah, det går inte att inte le av den här!! :D http://www.youtube.com/watch?v=BQAKRw6mToA&feature=related
.
.
.

100324

Pet Shop Boys - Always On My Mind
.
.
.

100322

Sitter och lyssnar till soundtracket från Pride & Prejudice (2005). En av mina favorit/nostalgi/feel-good filmer måste jag säga. Galet romantisk. Vacker rakt igenom.
.
.
.

100321

So close no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trust in who we are
And nothing else matters
.
.
.

100319

Bang Bang (My Baby Shot Me Down) - Nancy Sinatra
.
.
.

100318 #2

Voltaire: Man is free at the moment he wishes to be.
.
.
.

100318

Bittersweet Symphony
.
.
.

100317

.
.
.
"There was a boy
A very strange, enchanted boy
They say he wandered very far
Very far
Over land and sea
A little shy and sad of eye
But very wise was he
And then one day
One magic day he passed my way
While spoke of many things
Fools and kings
This he said to me:"
.
.
.

.
.
.
Det är ganska otroligt hur vissa finner kärleken. Jag menar att vissa finner varandra, att man finner någon som känner likadant för en själv som man känner för henne/honom... Är det inte otroligt? Oddsen för att man träffar någon. När det finns så otroligt många. Eller folk som hittar kärleken i sin lilla, lilla umgängeskrets, stad, eller i en liten by. Folk som bor två kilometer från varandra under hela sitt liv och först efter en massa år, som vuxna, gamla eller grå finner varandra. Att det krävdes den tid det nu tog för att det skulle kunna hända. Hur fan går det till?
.
Tänk om vissa bara "hittar på" kärleken...Låtsas, eller tror att de är kära. Att det är kärlek det handlar om. Bara för att man "ska" bli kär... För att de är medvetna om att det är så det borde vara, att man borde bli kär. Infriar sina egna och andras förhoppningar...
.
Kan det vara så?
.
.
.

100315

Sitter i en nyinförskaffad svart herrskjorta, lyssnar på musik som Takida - Curly Sue och Maybe Tomorrow - Stereophonics (har ni kollat första säsongen av One Tree Hill borde ni känna igen den ;))
.
.
.
Tre veckor tills jag ska tatuera mig, lite nervös inför smärtan, men det går nog bra :)
.
.
.

100313 #2

Kall luft forsar in. Varje andetag sänker mig djupare ner i den mjuka kudden. Känner hur mina händer sakta värms. Det brusar i öronen. Blodet pulserar, vibrerar. Ett evigt flöde. Det pirrar i fingertopparna. Är detta liv? Ett ynkligt värmeljus kastar otroligt mjuka skuggor i mitt rum. Värmer tillvaron. Krockar med det kalla skenet från datorn. Ber till Spotify att reklamen skjuts upp. Jag hatar när musiken bryts.
.
.
.

100313

Egentligen, har man musik och vänner så klarar man sig.
.
.
.

100311

Helt otroligt, jag har inte ett enda par jeans som jag inte har slitit hål på. Det stör mig, för det är bara cirka ett år sen jag köpte de äldsta av dessa. Fast man får väl vad man betalar för. Undrar om dyrare jeans håller bättre?
.
.
.

100309

sommar sommar sommar!! Jag har drabbats av nån sorts Italienhysteri. Lyssnar på Tu vuo' fa l'Americano och Mambo Italiano och annat roligt av Renato Carosone. Kanske för att jag såg Under Tuscan Sun för några veckor sen och blev lite kär i miljön... och Marcello... kanske för att A Farewell to Arms som jag läser nu utspelar sig i Italien...
.
.
.
åh, tre månader till studenten.
.
.
.

100307

hahaha, jag kan inte sluta:http://www.youtube.com/watch?v=D4npUdfEmbQ&feature=channel
.
.
.

100306 #2

Det går i perioder hur mina nagelband ser ut och beror för det mesta på hur stressad jag är. För under lov och slappa tider i skolan är de hela och lena och fina, men då det händer mycket kan jag inte låta bli att bita. Freud skulle väl förklara det med att jag inte fick utvecklas tillräckligt under den orala fasen och därför känner ett behov just av att bita, leka med tungan och slicka bort det blod jag ibland lyckas frammana. Fast jag tycker inte Freud är pålitlig, inte alls. Vissa av hans teorier är väl intressanta och skulle väl kunna stämma men för det mesta är det bara sex, sex, sex, flum och ännu mera sex. Killen hade uppenbarligen problem själv, kan man lita på honom då? Och för övrigt baserar han sina teorier på sekelskiftes-överklass i centrala Europa, hur förlegat är inte det?
.
.
.
För många långa år sedan, efter att min guldfisk dött och innan jag gick runt med pärlor i håret, hade jag en period av Sagan om Ringen-dyrkan. Eller ja, dyrkan är väl att ta i, men jag läste böckerna jag vet inte hur många gånger och lärde mig dikterna och sångerna utantill. Jag var 11, skulle jag tro. Det är länge sedan nu, i min liv mätt. På den tiden bodde jag i en liten lägenhet och delade rum med min bror. På den tiden samlade jag och brorsan galet mycket sånt som andra såg som skräp men vi såg som delar till vår robot som vi skulle bygga. Av mjölkkartonger, toarullar, plastbitar och allt annat som vi snubblade över. Och vi tyckte Markoolio och Dr Bombay var det bästa som fanns. Och Ricky Martin, icke att förglömma. Det var tider det.
.
.
.
Jag sneglar mot en katalog, broschyr eller vadfan jag ska kalla det för nåt från ett universitet. Som jag släpade hem från SACO-mässan nån gång i december. Jag ser verkligen fram emot det, att börja med nåt nytt. Tre månader kvar. Sen jävlar.
.
.
.
Nu ska jag sova.
.
.
.

100306

Wheels - Foo Fighters
.
.
.

100305 #2

Feuilles oh, sauvez la vie moi, dans mes yeux mouilles oh - Simon & Garfunkel
.
.
.

100305

"I wanted to breathe smoke".
.
.
.
Det är så ljust ute. Det är så att man hör hur snön smälter. Bländar i det skarpa solljuset. Allt droppar och förfaller. Trots att det är minusgrader.
.
.
.
Jag har börjat på A farewell to arms, av Hemingway. Hittade den för några kronor på ett litet, trångt bokantikvariat i stan. Som luktade gamla böcker rakt igenom. Det fina är att jag hittade en lapp i boken, sen när jag bläddrade i den i väntan på tunnelbanan. En skrivmaskinskriven lapp, gulnande, hårt papper. Instruktioner till hur någon en gång i tiden skulle skriva en recension. Jag älskar det med begagnade böcker; fuktskadat, någon som spillde vatten. Hälsningar, signaturer, understrukna ord, hundöron. Jag ska ha ett helt bibliotek en dag. En hel vägg med böcker, golv till tak. Vita väggar, mörka trägolv, öppen spis och slitna soffor.
.
.
.

100304

"...
.
But thy eternal summer shall not fade
Nor lose possession of that fair thou ow'st;
Nor shall Death brag thou wand'rest in his shade,
When in eternal lines to time thou grow'st
.
..."
.
.
.


100303 #2

Oh ja, Dagens: Judas Priest - Painkiller.
.
.
.

100303

Folk skapar sina egna rädslor. Att inte lyckas till exempel. Oavsett om man dör 40 år gammal av cancer pga att ha rökt i hela sitt liv eller blir nermejad av en buss dan innan sin tjugoårsdag så är det ändå ett slut. Vad spelar det för roll om man blir rynkig och full av pigmentfläckar som gammal för att man älskade att sola som ung? Vad spelar det för roll? Vad gör det för skillnad om man satsar järnet och flyttar till en ny stad, nya människor, inget bekant. Och mår piss och ger sig efter två månader och flyttar hem igen? Är det ett misslyckande?
.
.
.
Ingen kan rädda dig. Det är bara en själv som kan ändra på ens liv.
.
.
.
.

100302

Ibland vaknar jag upp och det enda jag har i huvet är en viss låt. Och det är svårt för mig att fokusera på något annat innan jag fått lyssna på den ordentligt. Känner ni igen er? Det är Fear of the Dark - Iron Maiden, som gäller idag.
.
.
.

RSS 2.0