I need this old train to break down

Jag hatar att sitta med plugget i sista minuten. Ångesten. Åh, jag hatar det här. Mitt trötta, tunga huvud. Den tunga klumpen i magen, oron för framtiden. Jag önskar jag kunde få spola fram två år. Eller bara få se att allt blir bra, att det inte hänger på en uppsats i historian. Ge mig lite distans.

It makes sense to me to be senseless...

The best days are not planned,
by common sense, by lack of time.
You just happend to be,
where everything feels fine.

From today, I change my priorities around,
I'm no longer in command.
And people say
I'm off solid grounds and you're to blame
They don't understand, people never do,
it's confusing, I don't expect them to.

Because the wind is high it blows my mind.

Finns framtiden?


"What Tyler says...

    ...about being the crap and the slaves of history, that's how I felt. I wanted to destroy everything beautiful I'd never have. Burn the Amazon rain forests. Pump chlorofluorocarbons straight up to gobble the ozone. Open the dump valves on supertankers and uncap offshore oil wells. I wanted to kill all the fish I couldn't afford to eat, and smother the French beaches I'd never see.
   I wanted the whole world to hit bottom.
   ...I really wanted to put a pullet between the eyes of every endangered panda that wouldn't screw to save its species and every whale or dolphin that gave up and ran itself aground.
   Don't think of this as extinction. Think of this as downsizing.
   For thousands of years, human beings had screwed up and trashed and crapped on this planet, and now history expected me to clean up after everyone. I have to wash out and flatten my soup cans. And account for every drop of used motor oil.
   And I have to foot the bill for nuclear waste and buried gasoline tanks and landfilled toxic sludge dumped a generation before I was born.
   ...
   I wanted to breathe smoke.
   Birds and deer are silly luxury, and all the fish shuold be floating. I wanted to bur the Louvre. I'd do the Elgin Marbles with a sledgehammer and wipe my ass with the Mona Lisa. This is my world now.
   This is my world, my world, and those ancient people are dead."

Du, min vänliga främling, min främmande vän.

Det är så sorgligt, så sorgligt. Jag sitter hemma, en lördagskväll, och skriver historieuppsats. Om ett slag i Indokina, 1946. Och det ska vara från tre olika perspektiv, samma sak, men tre olika perspektiv, sex A4. Det är sjukt.
Knappa tre veckor i skolan och jag känner mig redan jättestressad. Tänk vad underbart det skulle vara att få slippa detta, och åh, få vara fri?
20 månader kvar. Om 20 månader tar jag studenten. Klarar jag mig tills dess, tro?

Jag stöter bort ----- och -----. Jag vet inte varför, men jag orkar inte riktigt bry mig om någon annan än mig själv just nu. Orkar inte med deras krävande sällskap.

"If you can wake up in a different place.
If you can wake up in a different time.
Why can't you wake up as a different person?"


18/9-08

Så sjuk dag idag. Så hemsk. Ibland gör livet bara ont.

lägg ner med gnället

Det är nåt fel när två av mina vänner gnäller över att de är fula, tjocka...allt möjligt. åt helvete med sånt.
Klart jag också har mina dagar då jag känner mig blä, men vafan!! Jag blir så trött på gnället, i allt man gör..."Jag borde inte äta det där.."jag kan inte ha såna jeans.." kolla min mage.." ush, kolla mina lår"

DÖ.

Jag hatar sånt gnäll. Alla har ju sina skavanker, ingen är perfekt, så vaför inte acceptera det och lära sig att älska sig själv? Ser saker som fula, förstorar upp det till nåt hemskt, en sjukdom. "Åååh, gud vad feta lår jag har."

Tjejer är alldeles för utseendefixerade. De jämför sig med varandra hela tiden. Är killar såna med? Det är så sjukt irriterande.

den 16 september

Fan fan fan Bea vad du är patetisk. Så fruktansvärt självömkande, du gör dig själv till det du tror vi ser dig som. Vi tycker inte att du är tråkig, jobbig etcetera, det har du hittat på på egen hand. Tvärtom så är vi många som tycker väldigt mycket om dig. Du förverkligar din syn på dig själv, gör dig till någon annan, varför? För att du tror att det är så andra ser dig. Lever upp till det du tror är andras tankar om dig. Lägg av innan du blir den du utmålar dig själv som.
Klarar du inte av att tycka om dig på egen hand, vara nöjd med det du ser i spegeln..om du inte själv kan tro på att du är vacker, rolig, vadfanduvill, vem ska då tro det? Jag vill så gärna ta tag om dina axlar, ruska hårt, vakna! Idiot. Det är ingen som kan hjälpa dig upp, det måste du klara själv. Ryck upp dig, ta tag i dig själv. Gör din lögn till sanning.

för det tredje

"Over my shoulder, running away,
feels like I'm falling, losing my way.

Cold and dry,
cold and dry.

Fog out my daylight, torture my night,
Feels like I'm falling, far out of sight."


än en gång, ett försök

Metamorphosis two med Philip Glass. Fan vad kallt det är. Pressar fingrarna mot datorn i ett försök att värma dem. Visdomsord, fanfanfan.

memento mori

den 13 sptember 2008

Jag gillar verkligen att rita med kol, och blyerts. Speciellt de mjuka sorterna. Det är nånting så skönt i att leka men gråskalor...locka fram skuggor. Och ens svärtade händer efteråt. Man kan skita ner allt. En liten bekräftelse. Hur ofta blir man smutsig om händerna annars?


den 11 september 2008

"You can't hurry love, no you just have to wait..."

Skitsamma, det är nog mer vänmaterial. Förresten trivs jag bra som singel, varför jäkta?

den 8 september 2008

Ush, jag håller på att bli sjuk. Krasslig hals, nysningar och täppt näsa. Blä. Det är inte tillräckligt för att stanna hemma, så när man väl släpat sig till skolan är det bara tortyr. Det verkar som att ettan var bättre...vi hade så mycket bättre lärare då. Menmen.
Och Tobbe...jag vet inte riktigt vad som händer, eller jo det vet jag visst det. Jag är bara överraskad, trodde inte att han var intresserad av mig på det sättet...Blå ögon, brunt hår, 194 cm lång. Snyggt. Men jag känner honom inte så väl. Jag får se vad som händer.
Så nu sitter jag och lyssnar på Thåström, vill inte göra läxorna, skjuter upp allt. Som vanligt. Jag är ju faktiskt nästan sjuk, är min ursäkt.
Pärlgrå himmel, gråtmilt väder. Min nya skotskrutiga halsduk. Och min nya doft..vanlijvarm men ändå frisk. Underbart. Det är så jag ska lukta.
Gomiddag, eller nåt.

Nej förresten! Tror ni på själsfränder? Eller bara det att det finns någon som är väldigt lik dig till sättet, fastän ni kanske på ett sätt är helt olika..Men att kärnan är densamma? Vilken fin tanke.


den sjätte september 2008

Grönskan verkade så mycket grönare, intensivare, i gatlyktornas kalla sken. Hon traskade hem på stigen av asfalt över ängarna. Över bryggan. Dunkadunk och höga skratt från busskillens hus. En stjärnklar natt. Den idylliska radhuslängan.

(Allt var så verkligt. (Hur ska jag förklara?))

Trötthet och påtagande kyla. Allt protesterade, inte hemåt! Vad skulle hon inte gett för att få springa sin väg? Varsomhelst, bara inte hem.

den första september 2008

Jag är så glad :D

RSS 2.0