100429

Tog en promenad genom stan idag. Till en början med åska, muller och regn. Varmt, härligt regn, 14 grader visade termometern på Katarinahissen. Stannade upp i Slussen och tittade ut över vattnet, stadshuset, gamla stan. Gladdes åt alla roliga människor... En snubbe som sjöng med i vad han nu lyssnade på då han cyklade förbi, en tjej i en otroligt söt klänning, killen i rutiga shorts, tulpaner i ett stadigt grepp och ett leende på läpparna. Gick och gick medan natten sänkte sig över staden. Förbi uteserveringar och stängda butiker. Ville inte stanna, varje gång jag gick förbi en tunnelbanestation tänkte jag att nästa är ju bara över bron, vid slutet av gatan, fem minuter bort... Så förflöt två timmar med endast mina egna tankar som sällskap. Hehe, kommer säkert ha träningsvärk i ben och rumpa imorn. Mösspåtagning imorn förresten!! Äntligen får jag ta hem den:)
.
.
.

100426

Lyssnar på Håkan, Aprilhimlen, Rockenroll, Blåa Ögon - Igen...
.
.
.
Lyssnade på samma låtar för två år sen, i en annan tid. Herregud så mycket allt har ändrats. Men samtidigt inte. Syrran knackar på dörren, Arn, serien som går på fyran har börjat. Det är min och mammas lilla grej, vi kollar på den tillsammans. Förresten är Arn-böckerna riktigt bra, det var länge sen jag läste dem... När jag var 13?
.
.
.

100425 #2

Jag vill bli stor och ha egen lägenhet som genomsyras av min musik, min doft, min stil.
.
.
.

100425

Sitter och lackar naglarna med Mavalas klockrena röda nyans London 53, lyssnar på Weezer - Island in the Sun. Har man London 53 på naglarna är det sommar. Nästan i alla fall. Dagdrömmer om Paris, bara cirka 2,5 månad till jag ska dit med mina flickor:)
.
.
.
Jag har börjat läsa Poltava, Peter Englunds debutbok. Hehe, man måste nog vara något av en historienörd för att uppskatta en detaljerad redogörelse för svenska arméns undergång 1709.
.
.
.

100422 #2

Hela mitt rum doftar rosor och ylang-ylang. Kläder, böcker, ligger i högar lite överallt. Jag sitter i en flanellskjorta och lyssnar på "det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå..." Lite sömnig, lite hungrig. Roar mig med att skriva mitt namn med min tjusiga Parker Sonnet. Jag önskar jag hade tillfälle att skriva ett brev med den. Det är synd att en så vacker penna inte används som den borde. Som den förtjänar. Men vem skickar brev nuförtiden? Det är synd, tycker jag, för själv skulle jag bli överlycklig om jag fick ett handskrivet brev. Jag vill bli riktigt bra på att skriva brev, kunna konstens alla regler, ge någon den glädje jag själv aldrig får. Vad hände med brevvänner? När jag flyttar härifrån, till hösten, ska jag skicka brev till mina vänner. Jag hoppas jag kommer göra det.
.
.
.
Okej, nu är jag riktigt hungrig. Jag vill ha sushi. Eller skorpor med smör.
.
.
.
Åh juste! Jag prövade min studentmössa idag! Den sitter finfint! Nu känns det verkligen som att det är verkligt, när jag fått hålla i mössan.
.
.
.
Äej, jag måste få i mig nån mat annars kommer jag inte kunna somna. Gonatt!
.
.
.

100422

Klockan är nästan ett och jag sitter frusen, stelfrusen framför datorn och lyssnar gamla, jättesvenska ballader. Jag är inte färdig med något av det plugg jag skulle ha gjort idag, men jag orkar inte mer. Snälla, jag tar det imorgon. Känner mig alldeles mossig, gråtmild. För ibland känns det som att jag inte hinner med, om att allt rinner mig ur händerna... Längtar till sommaren. Snart ska jag stupa i säng. Med kläderna på, annars fryser jag väl ihjäl om jag ska envisas med att byta om och hålla på.
.
.
.

100420

"I know that the night is not the same as the day: that all things are different, that the things of the night cannot be explained in the day, because they do not then exist..."
.
.
.
A Farewell to Arms - E. Hemingway
.
.
.

100416

ohohaha, jag höll på att sätta yoghurten i halsen när jag insåg att dagens datum är 16 april, vilket innebär exakt två månader till jag ska se Metallica!!! Bokade flygbiljetter igår, ska stanna i Warszawa några dagar kring själva Sonisphere, eh, lära känna staden på egen hand?
.
.
.

100411

Le Vent Nous Portera (The wind will carry us) - Noir Désir
.
.
.

100408

Metallica - Fade To Black (Ride the Lightning, 1984) Fjärde låten på deras andra platta, bland det finaste som finns i musikväg. Underbart vacker från början till slut.
.
.
.
Life it seems will fade away
Drifting further every day
Getting lost within myself
Nothing matters, no one else
I have lost the will to live
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me free
.
Things not what they used to be
Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real
Cannot stand this hell I feel
Empiness is filling me
To the point of agony
Growing darkness, taking dawn
I was me but now he's gone
.
No one but can save myself but it's too late
Now I can't think, think why I should even try
.
Yesterday it seems, as though it never existed
Death greets me warm, now I will just say goodbye
.
(goodbye)
.
.
.

100407 #2

Lyssnar på: Led Zeppelin - Hey, hey what can I do. Tänker och filosoferar. Dagdrömmer.
.
.
.

100407

Jag lever! Och har numera en tattoo på kroppen:D Det gjorde inte alls så ont som alla varnat mig så det var lugnt.
.
.
.

100405 #2

Mindre än sexton timmar kvar. Nu börjar jag bli lite nervös. Som tur är följer en kompis med och håller handen. Åh, för ett år sen tänkte jag inte ens på att tatuera mig och nu är dagen D nästan här. Det är min första gång och jag ska göra den över revbenen, det mest smärtsamma stället har jag hört. Men jag ska klara det ;)
.
.
.
Så jag taggar med Metallica. Har du ett visst band/sångare som funkar för dig i alla lägen? Vare sig du är jättenere, asglad eller lack. Det är Metallica för mig. Det funkar alltid. Alltid. Det är som att jag har gått och väntat på just deras musik som passar mig perfekt. Texterna, melodin, deras otroliga talang. Och jag ska få se dem i sommar!! Lycka :D Just nu lyssnar jag på One.
.
.
.

100405

Lyssnar på The xx och läser på om tatueringar. Hjälpe mig, det är bara en dag kvar!!!!
.
.
.

100401

Prima Aprilis.
.
.
.
Och jag sitter uppe och lyssnar på musik(Tchaikovsky, Guns 'N' Roses etcetera) och dagdrömmer istället för att göra det jag måste ha gjort till imorron.
.
.
.
Fem dagar kvar till min tatuering.
.
.
.

RSS 2.0