100228 #2

Filmtipset: The Boat That Rocked. Storbritannien, 60-tal, bra musik. En riktig feel-good film :)
.
.
.

100228

Jag kan inte sova...
.
.
.

100227

Anesthesia (pulling teeth)
.
.
.
Nu bär det av för sushi och second-hand rotande i stan!
.
.
.
.

100225

Boktipset: Marina, den tredje boken jag läst av Carlos Ruiz Zafón. Riktigt bra, väldigt lik Vindens Skugga, fast sorgligare. Själva språket i Vindens Skugga är mer utvecklat rent stilmässigt, inte så konstigt med tanke på att Marina är skriven först. Marina är mer svårsmält, eller hur jag nu ska beskriva det. Fast jag kanske bara uppfattar det så för att jag har den på polska och de andra på svenska. Då är det nog inte så konstigt att den kändes svår^^ Hursom, jag gillar den! Fast jo, den finns inte i Sverige än, jag fattar inte varför det ska vara så trögt att översätta en bok... Den kommer väl under året nån gång.
.
.
.
.

100223 #2

Dark Was the Night, Cold Was the Ground - Blind Willie Johnson

100223

Ibland får jag en sån lust att skriva. Skriva om viktiga saker. Sånt som betyder något för någon. Bli hörd, uppskattad. Men ofta låter det så löjligt. Som ett svagt eko av någon annans stämma. Ett mesigt försök.
.
.
Jag orkar inte med det här längre. Med skolan, menar jag. Har ingen motivation till att göra mitt bästa längre. Fan, jag borde verkligen skriva klart den här skiten nu.
.
.
Bättre fly än illa fäkta, heter det. Jag flyr. Om jag vet att jag ändå inte kommer lyckas fullt ut verkar det så meningslöst att försöka. Halvhjärtat. Vagt. Hycklande. Hellre ett totalt nederlag. Då finns i alla fall möjligheten att resa sig igen. Eller hur?
.
.
.
.
.

102022

Senaste tiden har jag gått och suktat efter en trenchcoat. Den absoluta drömmen vore ju en från Burberry, ett original, så som de introducerade den för ett sekel sen. Problemet är då att de är äckligt dyra, cirka 9000 för en kappa!! Det går inte, det går bara inte att lägga ner så mycket på ett plagg. Även om det är en tålig och galet snygg trenchcoat.
.
.
.
Såhär exempelvis. Eller såhär.
.
.
.
Det finns såklart billigare varianter. Jag provade en på H&M idag, 500 var priset. Och ja, den var snygg. Men inte riktigt så som jag vill ha den... Utan dubbelknäppning, konstiga knappar... Jag får fortsätta leta helt enkelt.
.
.
.

100221

Jag upptäckte precis The Sartorialist.

102019

Eva Cassidy - Fields of Gold

100218

Lyssnar på Alexandre Desplat, soundtracket till Coco avant Chanel. Jag har inte sett filmen än, måste göra det snart. Men musiken är jättefin.
-
Oj vad det snurrar i skallen. Jag har aldrig mått bättre än såhär... det känns som allt ordnar sig. Allt löser sig. Sålänge jag har musik och mina vänner så är jag trygg.
-
-
-
-
-
haha, jag gillar thrash metal och klassisk musik. Metallica och Chopin. Och engelsk lavendel. Och tatueringar. Och jag skriver dagbok. Med skrivstil. Jag vetefan. Jag förstår inte hur mina smaker går ihop... I alla fall.
-
-
Gonatt, sov gott vännen.
-
-
-
-

100217

"Yea, though I walk through the valley of death I will fear no evil, for I am the evilest motherfucker in the valley."

Alex Garland

100213

Jag vill ha sånahär.

100211

Jag är fast i soundtracket till The Pianist. Speciellt första stycket. Finns på Spotify. Vad annars?
Jo, jag läste ut The Beach av Alex Garland igår, riktigt bra bok! Hittade den för ett tag sen på Myrorna, 10 spänn för en engelsk pocket :D Har inte sett filmen än, vet inte om jag kommer våga det heller... Jag är sämst när det gäller thrillers eller skräck, klarar inte av sånt.
Solen skiner, himlen är faktiskt blå, det är nästan så man glömmer det under vintern. Kan det verkligen vara så fint? Det är ganska imponerande hur mycket ett bra väder kan göra.

100210

tatueringen 53
studenten 119
Sonisphere 126

100208 #2

GAH, varför smälter raderna samman?!?!? Hur fixar jag det?!

100208

Hur fåfäng får man vara? Eller; hur fåfäng kan man vara om man vill bli tagen på allvar? Seriöst, jag frågar. Jag har tänkt lite på det... Hur fåfäng är för fåfäng? Kan man vara för fåfäng?
Jag tror ändå det mer handlar om att man är medveten om hur mycket tid, pengar, energi man lägger ner på sitt utseende än att man låter bli att ta hand om sig alls. Så länge man ser annat än bara sin spegelbild så borde det väl vara gott och väl? Eller hur är det med plastikoperationer? Låt säga att en person är grovt missnöjd med sin näsa och är övertygad om att en operation skulle lösa det, är det då fel? Att eliminera problemet istället för att lära sig leva med det? Var det ens ett problem? Men om personen mår bättre, spelar det då någon roll?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Eller om man tar en mindre drastiskt exempel, som att bleka tänderna. Och då menar jag en seriös grej hos tandläkare. Vad är onödigt, och vem kan då sätta den definitionen?

100207

Vanessa Paradis - Il Y A

100205

Forget regret or life is yours to miss!

100203

Jag kan inte sluta skaka, så nervös är jag. Helvete vad svårt det är att lacka naglarna!

100201 #2

Det löser sig. Allt löser sig :)

100201

vafan allt bara glider mig ur händerna!
- Gör listor! löd rådet. Gör listor och skriv av dig, då brukar allt klarna upp sig!
- Jag kan inte sova... Jag vaknar om nätterna, drömmer så underligt... Det är väl okej i skolan. Det är väl okej privat. Men det är som att något gnager mig... Jag får ingen ro. Jag vet inte vad det är...
Varför är det ingen som svarar när man behöver snacka? Tyvärr, jag ska spela fia med knuff ring om en timma. Tack.

RSS 2.0