100529

(Varning för långrandigt inlägg där jag babblar på om kläder. Intressant sida i sista meningen dock!)
.
.
.
En hektisk vecka till ända, med konstig dygnsrytm som konsekvens. Sista uppgiften i gymnasiet avklarades idag (igår). Idag (fast jag vill skriva imorron) bär det av till Medelhavet med en av mina bästa vänner. En veckas sol, bad och frihet. Kommer hem lagom till studenten, bruna och fräscha.
Apropå studenten, vita klänningar i min smak är extremt svåra att hitta, speciellt då jag helst vill ha en jag kommer använda mer än en gång. Så om jag inte av ren tur råkar snubbla över en sådan får det bli vita shorts (köpte ett par riktigt snygga, vit jeans, höga i midjan, kapade dem lite och vek upp... otroligt, jag trodde aldrig jag skulle äga ett par vita byxor, men de här lyckades bryta det mönstret) med en vit instoppad skjorta (oversized herrmodell) till. Och vita tygskor, om jag inte råkar hitta ett par klackar. Orkar inte leta. Känns som en onödig utgift med tanke på att jag aldrig använder klackar. En annan sak jag numera gjort till min standard är t-shirts. Basic från Stadium i XXL. Vita och svarta. En del kapar jag ärmarna på, andra viker jag upp. Tråkigt skulle väl många säga. Skönt, enkelt och avskalat säger jag. Jag är inte så mycket för spejsade designer, exotiska mönster eller iögonfallande färger. Föredrar då skönheten i det simpla.
.
Jag gillar att göra listor, det har jag sagt förut va? Ett exempel är då klädlistor. Jag målar upp en bild av hur jag vill se ut, vilka plagg, färger, tyger jag vill ska dominera. För i sommar ser det ut såhär:
- T-shirts. Vita, svarta, Metallica. XXL/XL. Ärmarna antingen uppvikta eller avklippta.
- Skjortor. Vita, svarta. XL H&M Herr. Uppvikta ärmar till armbågarna.
- Shorts. Helst höga i midjan, helst i jeans. Ovanstående ska då vara instoppade i dessa.
- Jeans. Stuprör. Svarta, mörka, vanliga jeansblå. Jag är på jakt efter ett par ljusa jeans vintage, otroligt svårt att hitta såna som passar.
- Koftor.
- Vita tygskor, svarta skinnsandalerna jag köpte häromdan.
.
.
.
Så kan det gå.
.
.
.
Annars vill jag tipsa om FuckYeahGoths.
.
.
.

100518

Jag dör det är nästan 30 grader i mitt rum!! Jag försökt att plugga idag, jag lovar, jag har försökt men det går inte. Jag är totalt motiveringshandikappad. Betygen sätts om två veckor, om tre är det studenten, om fyra är jag i Warszawa för Sonisphere...
.
.
.
Jag har försökt muta mig själv med Nutella hela dan, och hur har det gått? Jag har slickat i mig hur många skedar som helst men inte skrivit ett enda ord.
.
.
.
För övrigt har jag kollat fjärde avsnittet av Signé Chanel, en fransk serie som dokumenterat hur förberedelserna inför en visning går till. Man följer sömmerskorna och deras jobb med att få liv i Karl Lagerfelds skisser. Finns på SVT Play. Sömmerska verkar vara ett hemskt, hemskt, fruktansvärt jobb!
.
.
.

100517

"Because if it's not Love 
Then it's the Bond, the Bond, the Bond, the Bond, the Bond, the Bond, the Bond
That will bring us together"
.
.
.

100516 #2

Jag måste bara tipsa om plattan The Gothic Collection, 2006, finnes på Spotify! Underbar musik, speciellt She's In Parties och Temple of Love.
.
.
.

100516

"I know that the night is not the same as the day: that all things are different, that the things of the night cannot be explained in the day, because they do not then exist..."
.
.
.


100510

Helvetes jävla skit hur kunde en dag som började så bra sluta så illa? Eller illa kanske är att ta i men fan vad skumt. Fan vad det senaste dygnet har varit skumt. Bra på många sätt, förvirrande tio gånger mer. Utom i drömmarna. Senaste tiden drömmer jag så mycket, så fint. Allt blir bra. Om jag bara kunde få sova.
.
.
.

100509

Sitter och skummar igenom olika nationers sidor, hur fan ska jag veta vilken jag skulle trivas bäst i?? Alla kör ju på samma beskrivning, alla är ju bäst och roligast. Eh, jag sorterar bort de med ful hemsida... Och de som bara låter mindre intressanta på namnet...
.
.
.
Jag är nästan 100 på att jag kommer in på det jag sökt, det enda som kvarstår är att fixa lägenhet och välja nation. Sen är det väl inte så mycket mer? Det är nästan så jag blir yr av lycka när jag tänker att jag om mindre än fyra månader kommer flytta. Ny stad, nya människor...
Jag är redan där i tankarna, lite halvt frånvarande. Gymnasiet känns overkligt, som en blek parantes innan det riktiga, trots att det är min vardag.
.
.
.
Lyssnar på gamla Madonna, Papa Don't Preach, Material Girl och sånt.
.
.
.

100507

Sitter och väntar, som vanligt, och funderar på vad jag ska ha på mig på söndag. Fördriver tiden med Paint It Black - The Rolling Stones.
.
.
.

100501

Bob Dylan - Hurricane
.
.
.

RSS 2.0