091130

Ah, oui. Jag vill tatuera mig! Det ska stå:


We are all
in the gutter,
but some
of us are
looking
at the stars.


Är tanken för närvarande iaf. På sidan över revbenen, som Megan Fox har det, fast inte såna gotiska bokstäver. Enklare ska de vara.

Först hade jag tänkt mig "Memento te mortalem esse" på vänster handled men jag glider allt mer ifrån den tanken. Ju mer jag tänker på saken desto säkrare blir jag på min nuvarande plan.
Jag vet inte. Just nu vill jag verkligen göra det, men jag vill inte ta ett beslut jag kommer att ångra. Det är ju trots allt permanent.
Jag läser på en massa om tatueringar, har aldrig gjort det förut och vill vara väl medveten om alla risker osv. Men so far finns det inget tillräckligt hemskt som avskräcker mig.




Vad tycker ni? Om tatueringar överhuvudtaget? Snyggt/fult? Någon idé om vad ni tycker är en snygg tatuering? Någon som läsare som har tatuerat sig?





091129

Hahhahaha, så jävla ond!!! Lyckliga ovetande.



"Kerri Baker, a Carlow College freshman, paid $50 to have the symbols for “beautiful goddess” etched above her belly button, but when she went into Szechuan Express Asian Noodle Shop sporting a bare midriff, the giggling employees explained to her that the tattoo really said, “Insert General Tso’s Chicken Here!” “I don’t even like General Tso’s!” Baker sobbed. “I’m a vegetarian!”"




Texten kommer från: http://www.tattooique.com/info/prank-tattoo-lettering-the-artists-riot/ 



091126

Galet att vissa människor inte kan släppa plugget! Ens för en stund.
Men vad gör man.



Dagens: Purple Haze - Jimi Hendrix




091125

Nej, nu ska jag borsta tänderna, plocka ur linserna, lägga i sängen och kolla på Legends of the Fall (med en ung Brad Pitt i huvudrollen:D).


Sov gott.


091124

Så fort en tjej dansar med fler killar än eh, (valfritt tal) stämplas hon som slampa. Kallaste reaktionerna kommer från tjejkompisarna. Utåt låter det "vad kul att du har kul!" men läser man mellan raderna är det tydligt inpräntat.


DET MEST OFÖRLÅTLIGA ÄR OM KILLEN (-ARNA) TILL RÅGA PÅ INTE ÄR TILLRÄCKLIGT SNYGG.


Fyfan vad jag hatar det. Hatar hatar. VEM har rätt att döma ut andras smak i personer? Vem fan har den rätten? Allas smak är ju olika. Idioti.

Jag förstår inte riktigt varför de som lever efter sina behov straffas. För att de gör som det vill?
Om man njuter av att dansa tätt tillsammans med random personer, kyssas, varför då neka sig det? Vem far illa av det?

För egentligen
(tror jag) är vi alla ute efter kärlek och närhet, det enda som skiljer oss åt är hur vi väljer att hanskas med det.


Varför se ner på de som gör det annorlunda än en själv? Som ÄR annorlunda än en själv?






091122

Galet bra gårdag!


Dagens låt: Ace of Spades - Motörhead




091120

The Picture of Dorian Gray har filmatiserats! Med bland andra Colin Firth och Ben Barnes i rollerna. Filmen hade premiär i år i USA men kommer förhoppningsvis till svenska biografer till våren. Se här för trailern.



091119

Haha, sensation! Jag har upptäckt att jag kan växla mellan mitt/snedbena whenever! Jag har aldrig riktigt insett den möjligheten förr. Snedbena blev det idag:P


Jag sitter och lyssnar på ehm... Hanson - MMMbop^^ Matilda har smittat av sig, jag lovar! Så 90tal, så nostalgi.



För en gångs skull är det inte så mycket i skolan nu, skönt!




091116

När det gäller min lillasyster och mig så är det lätt att jag snarare tar en mammaroll än uppför mig som den storasyster jag är. Hon är 11 år gammal, sju år yngre. Det har till större delen varit jag som haft ansvaret för henne då mamma vart på jobbet osv. Såklart, jag är ju äldst.

Men jag klarar inte av balansgången. Att vara schyssta syrran och stränga eh..förmyndaren... Jag kör ju på mammas regler, samma som jag blivit uppfostrad med.

Jag vill vara där för henne, jag vill att hon ska känna att hon alltid kan vända sig till mig, vad saken än gäller. Men det är illa svårt när jag växlar mellan att skälla på henne och sen då? Hur ska jag sen kunna vara en syster?
Alltför ofta har jag tagit på mig rollen att läxa upp henne som en förälder, prata med henne som en förälder.

Och nu vill ungen inte äta ordentligt. Varken hot eller tårar verkar hjälpa. Jag skäller, jag tar henne i min famn, gråter och försöker förklarar att jag älskar henne, jag vill ju bara hennes bästa.

- Förstår du inte det?


Tidigare har det bara varit det att hon inte vill äta kött. Okej, jag fattar att man inte alltid är vill det, jag tror till och med att hon tar efter mig. Men hon är 11. Hon är för ung för att bli vegetarian än.
Och nu har hon gått över till miniportioner. Perfekt size för små fågelungar.


Och mammas konstanta oro.

- Ser du till att hon får i sig en ordenlig frukost?
- Självklart.


Självklart gör jag det. Jag försöker i alla fall. Men jag orkar inte stå och skälla och förklara och böna och be varenda jävla morgon.





091115

Ligger på mage i sängen med täcket över huvet och lyssnar på Metallica. Första albumet.

Bajs.
Jag hatar det här vädret.
Jag grubblar.

Är jag en hycklare? Jag som så ofta gnällt om hur ondskefull min far är, har jag någonsin nämnt om hur otroligt bortskämd jag är när det gäller pengar och materiella saker? Jag tackar och tar emot med spottar bakom ryggen. Hur falskt är inte det?

Skruvar upp volymen lite grann. Four Horsemen.


Paus.

Mamma knackar på dörren och säger att det finns kaffe om jag vill ha.

-Mm. Okej, tack, jag tar det sen.



Sen ja. Men nu ska jag vältra mig i självömkan och släcka lyset och vara älskvärt cynisk. Och dränka alltihop i Metallica.







091114

Detektivbyrån ikväll!



091113

Sminket är borttvättat, linserna urplockade. Jag drar omkring i en jättestor rutig flanellskjorta som jag hittade på Beyond Retro idag. Och En Långvarig Förlovning går på nian. Nu, klockan nio. Sorglig, romantisk, fransk. Precis vad jag behöver. Sen tänker jag sova länge, länge. För jag orkar inte mer. Jag är trött.




091109

Framsteg!


Jag kan numera 4 ackord och försöker tappert med lite simpla intron. STORT för en tjej som bröt samman och grät då det var dags för det obligatoriska framträdandet i grundskolan :O

Hehe, en sak jag lade märke till i lördags då jag gick i stan med en gitarr på ryggen... Man får sjukt mycket blickar efter sig^^ Men det är lite så va? Att en person med gitarr är mer blickfångare än en utan.





091107

Jag köpte den!!! Jag köpte gitarren!!! :D Är numera ägare till en sånhär!




091105 #2

OMG jag har hittat en assnygg Epiphone Goth Les Paul begagnat. 2700 skulle den gå på, en ny är dubbelt så dyr. Vill ha vill ha vill ha!!






091105

Remember, remember the fifth of november
gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder treason
should ever be forgot.






091104 #2

Fastnade på statistiska centralbyrån när jag letade statistik till min uppsats. SCB - här kan man kolla hur många som har samma namn som en själv, att det finns cirka 2,3 miljoner pappor i Sverige eller se hur äckligt rik man skulle varit om man levat på 1910-talet.


Helfestligt.





091104

"När du står ensam kvar på tå
o ytan inte går o nå
När du träffat botten
- kom ihåg mig då."





091103 #2

Till min stora glädje har vi fått jullovet förlängt :D tre veckor om inte mer!



7 månader kvar till studenten.



Borde egentligen skriva sh-uppsats men jag tar det sen... jag vill inte. Alla de som fått lyssna till mitt jag-orkar-inte-med-plugget-längre-gnäll har kommit med förslaget "Ska du inte ta ett sabbatsår sen då?"
- Eh, NEJ. Spelar ingen roll hur skoltrött jag är/kommer att vara, sabbatsår är inte ett alternativ för mig. No way. Så jag föredrar att göra +/- listor. Om vad jag ska göra sen alltså. Det kanske klarnar lite då.




Såhär ser det ut fär tillfället:



* Stockholms Universitet. Då bor jag kvar hemma, det är ju bara dumt att flytta i samma stad bara för att envisas med "självständighet".
Positivt: ett av Sveriges bästa, det är stort, jag sparar en massa slantar på att bo kvar.
Negativt: jag bor kvar hemma, samma stad som jag levt hela mitt liv i. Kommer jag inte iväg nu känns det som jag blir fast för alltid.



* Göteborgs eller Lunds. Det är ungefär de enda alternativen i Sverige jag kan tänka mig... Även om det finns bra skolor på andra håll så vill jag bo i något som kan kallas för en stad.
Positivt: Nytt område men ändå med tryggheten av svenskt system. Dialekter^^
Negativt: Det är litet. Och fortfarande Sverige.



* Jagellonska Universitetet i Krakow, Polen. Min dröm sedan två år. Jag tar det första stora klivet ut i stora vida världen!
Positivt: Jag utvecklar min polska, ny kultur, storstad, närmre till övriga Europa.
Negativt: Mer komplicerat att komma dit. Trots att det är Polens bästa så är det fortfarande inte bättre än svenska skolor. Läskigt. Tänk om mina polskakunskaper inte räcker till och jag failar med allt?! Tänk om jag känner mig jättefelplacerad?



* Skriver en bok som säljer i miljoners miljarders exemplar. DÅ, och ENDAST DÅ, kan jag tänka mig att vänta med att plugga vidare direkt.
Positivt: Superduperrik och beundrad av hela världen.
Negativt: Åh nej, vad svårt det blev att välja... Vilken prisutdelning ska jag på ikväll?? Pulitzer eller Nobel???




Vad gör en smått förvirrad flicka? Visst är det några månader kvar men jag vill börja vårterminen och veta, iaf lite säkrare än nu.






091103

Femman har börjat visa One Tree Hill igen! Och det är första säsongen! 16.05 :)




091102

Jäkla skit! Jag glömde betala fakturan för min studentmössa!!!! Men jag skickade iväg ett mejl till ABC-gruppen med böner om hjälp så det ordnar väl sig. I värsta fall får jag väl en påminnelseavgift va?



RSS 2.0