Under ytan.

Tänk er att all elektricitet försvann. Hela vår värld skulle gå under. Eller om vi så bara blev av med internet, vi skulle aldrig klara oss. Vi är fullkomligt beroende av det. Det hemska är att hela den mänskliga civilisationen är baserad på något så skört, bräckligt och opålitligt som el. Tar vi bort den skulle vi vara tillbaka på stenåldern, eller värre. Hur skulle människor egentligen bete sig i en värld där lagar inte fanns?

En del tror att vi människor ändå har en god, omtänksam kärna inom oss, det skulle upprätthålla världen. Inte, säger jag. Vem fan skulle bry sig om andra när man själv mådde dåligt? Egoismen är starkare än vi tror, det där omtänksamma är bara ett tunt lager av färg som lätt kan skrapas bort. Och under ytan...

Maslows behovstrappa, har ni hört talas om den? Maslow var tydligen en psykolog eller så och han listade människans fem grundläggande behov:

Näring
Trygghet
Gemenskap & kärlek
Uppskattning
Självförverkligande

Tror ni verkligen folk skulle bry sig om sina medmänniskor när de inte ens nådde upp till det andra grundläggande steget, trygghet? Det är den bittra sanningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0