Tror ni på ödet?

Är det så att våra liv är förutbestämda, vi har en väg vi ska vandra och det finns inga stigar som leder bort från den?

Eller är det mer som dörrar, du öppnar en, går in ett rum fyllt av nya dörrar som leder till nya rum med dörrar. När du väl öppnat en går det inte att vända tillbaks, du kan bara att fortsätta framåt, till nästa dörr.
Det låter väl vettigt?

Och allt man gör, allt som händer påverkar ju framtiden. Allt är ju sammanflätat, allas öden är kopplade med varandra, på nåt sätt. Hade inte en viss person träffat en annan skulle deras barnbarnsbarn som, tja kanske var Napoleon, inte funnits, och det Europa vi känner till skulle inte existera. På ett eller annat sätt så formar varje beslut vi tar världen.

Hur fan lyckas man? Jag minns gånger då jag stött på busskillen på de mest otippade ställena. En avlägsen frisersalong, ett gymnasium av de vad, kanske tvåhundra som finns i Stockholm. Hur fan lyckas man? Och varför i helvete skulle vi hamna på samma osannolika ställe om det inte finns en mening med det?

Kommentarer
Postat av: Mazze

En del väljer att bestämma själva en del ber Gud om hjälp! Gud gav oss fri vilja för att vi ska bestämma själva om vi vill leva ihop med honom eller gå våran egen väg... Tänk dig själv, skulle du leva tillsammans med en kille som du redan hade bestämt att han ska tycka om dig utan att han fick känna och tänka vad han själv vill?

Jag tror alla vet om att man väljer sin egen väg, men det finns de som väljer att följa Guds råd! Gud vill vårat bästa men många väljer att inte lyssna och på vägen finns det droger, våld, stölder och så mycket mer som finns i vårat samhälle! Jag menar inte att alla slutar där, men många! Och de som är kristna hamnar aldrig där för att de har Gud på sin sida! Har du fått svaret på din fråga?

2008-03-27 @ 19:33:46
URL: http://mazzes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0